Viime yona piti laittaa korvatulpat kun tuuli niin kovaa. Suihkuhuoneen ovi on ihan meidan huoneen kohdalla ja se heiluu ja narisee kun vahankin tuulee. Mutta korvatulpat auttaa. Aamulla selvisi, etta miut on unohdettu kurssilistoilta kokonaan. Menin sitten kaverin kanssa saatamaan ja sain itteni ryhmaan ilman uutta testia. Ostettiin samalla oppikirjat, näyttää ihan hyvältä, löytyy välillä vähän englantiakin. Sitten kv-toimistolle, jossa selvisi, että joudun menemaan maanantaina sairaalaan laakarintarkastukseen. Huono puoli on se, etta luennot alkavat maanantaina ja sairaalaan pitaa menna taksilla. Siella ei kuulemma pitaisi menna kauan ja laakarien pitaisi puhua englantia...sain kylla kiinankielisen lapun, jossa selitetaan, etta olen yliopisto-opiskelija ja tarvitsen todistuksen oleskelulupaa varten.

Kavin ostoksilla laheisessa ostoskeskuksessa. Se oli sen verran iso, etta piti ottaa ihan kartta esille. Siis ostoskeskuksen kartta. Olin ilmeisesti liikkeella niin ajoissa, etta kaupoissa ei ollut paljoa porukkaa. Eli kaikilla myyjilla oli paljon aikaa kysella mista olen kotoisin ja puhunko kiinaa ym.

Illalla pidettiin muutaman opiskelijan laksiaisia. Taalla nakojaan kaikki vaihtarit kutsutaan kaikkiin tapahtumiin. Istuttiin iltaa ulkona, kunnes alkoi tulla kylma. Paatettiin sit lahtea tutustumaan Pekingin yoelamaan. Saksalaiset ja venalaiset tiesivat jonkun hyvan paikan, joten otettiin taksi sinne. Onneksi noita kiinaa taitavia loytyy. Paikka oli otettu niin tayteen porukkaa, etta tuskin olisi Suomessa laillista, mutta hauskaa oli kuiteski. Taksilla liikkuminen on tosi halpaa, 10-15 min matka maksoi pari euroa.

178807.jpg

Yliopiston ulkopuolelta/Outside the university

I just found out that I have to go to the hospital on Monday by myself. That sounds like fun...I got a note I need to show there and hopefully the doctor can speak some English. And I hope I don't have to go through the whole physical again.