Meilla oli tanaan kiinan tasokoe. Alussa sanottiin, etta jos tuntuu vaikealta niin voi lahtea. Olin siella vahan aikaa, totesin etten ymmarra mitaan ja lahin pois. Opettajat olivat hyvin ymmartavaisia enka ollut myoskaan ainut joka vaan ihmetteli vahan aikaa ja lahti. Silla aikaa kun suurin osa teki testia kavin hankkimassa kiinalaisen sim-kortin. Taalla on kaikilla kiinalaiset numerot ja soittelu suomalaisesta numerosta tulisi liian kalliiksi. Liittymat toimii prepaid menetelmalla ja sim-kortteja saa monen hintasia. Kaikki missa on numero nelosia on halpoja, koska se on Kiinassa huonon onnen luku. Kaseista saa maksaa eniten. Myyjan englanninkielentaito loppui sanan sim-card jalkeen ja koska ei ollut ketaan kiinantaitoista kaveria mukana piti selvita vahaisella kiinallani ja elekielella. Taalla ei muutenkaan paljoa englantia tunneta. Kaikki ruokalat toimivat kiinaksi, yksi ruokalista on saatavilla myos englanniksi. Koitan parhaillaan ettia kuntosalia, taalla on muutama muukin ettimassa, joten mennaan ehka joku paiva yhdessa katsastamaan saleja. Yliopistolla on sali, mutta sen aukioloajat vaihtelevat nakojaan ihan miten sattuu.

Illalla melkein kaikki vaihtarit keraantyivat asuntolaan juhlimaan kolmen pojan synttareita. Afrikkalaiset olivat tehneet paljon ruokaa ja kaikki olivat tervetulleita. Oli kiva tutustua muihin uusiin tulokkaisiin ja jo pitempaan Pekingissa opiskelleisiin. Sain paljon hyvia vinkkeja ja tormasin taas uusiin suomalaisiin. Meita on taalla enemman kun amerikkalaisia!

 

We took a Chinese test today to check the level of our language. I couldn't understand much so it didn't take long for me. Went to get a Chinese sim-card, it's pretty much obligatory to get one cause it's too expensive to call from my Finnish number.

In the evening we had a birthdayparty for three boys. African students had cooked and baked and everybody was welcome. It was also a good change to meet new people and get some good advice from students who have been here longer.