Tanaan lahdettiin heti aamusta retkelle katsomaan muuria ja Ming-hautoja. Reissun jarjestivat kiinalaiset opiskelijat, jotka ovat lahinna tutoria meille ulkkareille. Kaikki puhuivat englantia, hyva tietaa, etta tarvittaessa apua loytyy myos ei-kiinaksi. Suurin osa vaihto-opiskelijoista osaa jo jonkin verran kiinaa ja korealaiset puhuvat sita sujuvasti.

Tunnin bussimatkan jalkeen saavuimme Badalingiin, joka on kuuluisin paikka muurilla. Siella kaikki presidentit ja muut kuuluisuudet kayvat Kiinan vierailullaan. Turisteja oli yllattavan vahan ja liikkumatilaa alkumatkan jalkeen ihan sopivasti. Aurinko paistoi ja lamminta oli +30 joten aika kuuma patikkareissu! Paatettiin parin kaverin kanssa kiiveta niin kauas kun ehditaan. Stoppi tuli umpikujan muodossa puolentoista tunnin kiipeamisen jalkeen. Menomatka oli suurimmaksi osaksi ylamakea ja valilla niin jyrkkaa, etta piti ottaa tukea kaiteista. Kannatti kuitenkin kiiveta, koska ylhaalta nakoala oli mahtava. Alaspain oli oikeastaan vaikempi tulla, ainakin miulla korkeanpaikankammoisena...Jyrkat portaat laskeuduttavana ja nakyma suoraan alas vuorelta! Paluumatka sujui kuitenkin hyvin eika kukaan kaatunut (portaat olivat aika liukkaat).    

Kiipeamisen jalkeen mentii syomaan. Tarjolla oli monenlaista ruokaa seisova tai oikeastaan pyoriva poyta menetelmalla. Poydalla olevaa levya pyoritettiin ja valittiin kaikenlaisia ruokia. Parasta kiinalaista tahan mennessa.

Syonnin jalkeen jatkoimme Ming-haudoille. Itse haudoille ei kuitenkaan paassyt, joten ihailimme vain valtavia elainpatsaita ja luimme keiden haudoille ne oli alunperin tehty. Tapasin samalla pari suomalaista, meita on taalla ilmeisesti jopa nelja!

Retken jalkeen lahdin uuden kaverini Stephin kanssa ostoksille laheiseen Carrefour-ostoskeskukseen. Listalla ensimmaisena oli uusi patja. Sangyissa on kylla patjat, mutta ne muistuttavat enemman kovia sakkeja kuin patjoja. Ostoskeskuksesta loytyi kaikkea mita vaan saattaa kuvitella ja loysin myos hyvan patjan. Hinnat eivat paata huimanneet, hammasmukit, kupit ja lautaset eivat maksaneet yhteensa edes euroa. Vaatteitakin naytti olevan jopa miun xl-kokoa ja valikoimissa on myos talvivaatteita. Hyva tietaa.

Illalla syotiin yliopiston ruokalassa eurolla mahat tayteen ja tutustuttiin muihin vaihtareihin.

Tassa pari muurikuvaa:

176818.jpg

176820.jpg

Today we started early in the morning and went to see the Great Wall. Day was lovely, +30 and sunny so it was a hot hike! It wasn't as crowded as I thought as we got a bit further along. We climbed for hour and a half and reached the top of this leg. The view was amazing and totally worth the climb! We were so up high and could see all the mountains and the wall disappearing behind them. We had some dinner afterwards and then went to see the Ming Tombs. Or we couldn't see the actual tombs but the statues which were built to guard them.

Later today I went to Carrefour mall to buy me a new mattress. We have mattresses but they are so thin and hard it's almost impossible to sleep! Luckily I found a good one.